Design och Destination

- behovet av attraktiva miljöer

Bästa sättet finansiera renoveringen?

 

Att renovera kan bli kostsamt. Har man satt sin budget, kan det tillkomma extra, oförutsedda utgifter. De som har gjort det, vet vad jag menar. Kanske hantverkaren inte gör som du tänkt dig, eller så har man satt utgifterna för material för lågt, och behöver lägga ut mer än vad man önskat eller tänkt. Det är inte lätt att göra en budget för en renovering, alla gånger. Det krävs att man gjort det några gånger och gjort några tabbar för att man ska få helt koll på det. Att då låna till en renovering kan faktiskt vara en alldeles utmärkt idé.

Få råd om hur du kan låna

På sidan ekonomifokus.se kan du få bra råd om hur du kan finansiera din renovering. Det finns olika saker du kan göra när du ber om ett lån, antingen av banken, där du redan lånat till köpet av bostaden, eller ett nytt låneinstitut. Här finns en del regler som bestämmer vad du kan göra. Allt beror på just din unika situation. Hur stort är lånet? Hur mycket har du betalat av? Hur hög blir räntan på lånet till renoveringen? Alla sådana frågor kan du få svar på. Här får du veta om olika regler, och hur en bankman eller lånetjänsteman tänker omkring renoveringar och lån till det.

Låna kan bli dyrt men även tvärtom

Att renovera ditt hus, eller bostad, kan du som en investering inför framtiden. Ett hus, objekt, bostad får ett högre värde när du renoverar, förutsatt att det blir rätt gjort. Att då låna, kan vara lika viktigt som vad pengarna går till vid renoveringen. Vissa renoveringar kan man inte riktigt göra själv, om man inte är en hantverkare själv, så klart. Även den händige kan behöva hantverkshjälp. Nu tänker jag på elledningar, våtrum och bygge av badrum och toaletter. När det gäller våtrum bör en hantverkare se över renoveringen, eftersom en felaktig renovering kan stå dig mycket dyrt. Många är de fall där den nya köparen känner sig grundlurad och påpekar felaktiga renoveringar av ett nytt hus, eller bostad. Att ha en tvist om en tidigare renovering kan bli mycket kostsamt och vara bökigt. Och då är det bäst at det blir riktigt gjort från början, så man garderar sig mot framtida besvär. Lycka till!

20 May 2017