Design och Destination

- behovet av attraktiva miljöer

Inredning med växter

Att använda krukväxter inne som en del av inredningen är inte fel. Det blir lite som att ta in utsidan så att säga. Att inreda med växter är kul, men du kanske vill ha lite tips längs vägen? Fortsätt då att läsa!

Börja enkelt

Det kan vara frestande att köpa varje växt i butiken på din första resa, men när du inreder med växter, börja enkelt. Köp några lättodlade växter och ta dig tid att lära dig hur man tar hand om dem. Att köpa för många växter utan att göra efterforskningar kan leda till att det blir en massa döda växter senare.

Kalla-växter är bra för nybörjare och gör en vacker inredning.
Kolla in dessa vackra, lättodlade krukväxter:

  • Kalla-växter
  • Svärmorstunga
  • Ampellilja
  • Pothos
  • Suckulenter & kaktusar
  • Bambu

Köp växterna hos en lokal växthandlare

Du kanske tror att alla växter odlas på samma sätt, men det finns massor av fördelar med att köpa från ett lokalt trädgårdscenter. För det första odlas växterna vanligtvis av specialister som vet exakt hur man odlar de starkaste sorterna av varje växt. Och de känner till de tidiga tecknen på skadedjursproblem och andra växtsjukdomar för att undvika att de sprids i hela växthuset.

Dessutom kan ett lokalt trädgårdscenter ge en mängd kunskap för både nybörjare och avancerade krukväxtälskare. De kan ge tips om vattning, solljus, omplantering, förebyggande av skadedjur och mer för att hjälpa dina växter att blomstra. De kan till och med ge rekommendationer för växter baserat på mängden ljus och luftfuktighet i ditt hem, så var inte rädd för att fråga innan du köper!

Matcha dina växter med din designstil

Det är inget fel med att köpa växter bara för att du gillar dem. Men om du är intresserad av att inreda med växter, kanske du vill välja växter som passar ditt hems utseende.

Om du älskar modernt från mitten av århundradet, överväg överdimensionerade växter som ett fiolblad eller ett gummiträd. Kombinera dem med planteringskärl med höga ben för att fullborda utseendet.

Om du älskar bondgårdsutseendet, leta efter funktionella växter som örter eller aloe i vintage metallkrukor eller återanvända krukor. Eukalyptus, pilspetsvinstockar och suckulenter är också bra val.

Att välja växter som matchar din designstil skapar en sammanhållen look.
Om du väljer ett mer eklektiskt utseende, välj massor av små växter i en mängd olika krukor. Ju mer variation i färg och konsistens desto bättre, så blanda ihop det när det gäller blad- och vinväxter, blommande krukväxter, kaktusar och suckulenter.

Genom att behandla växter precis som vilken annan heminredning som helst, kommer du att kunna designa ett vackert, sammanhållet utrymme som är fullt av liv.

28 Mar 2023