Design och Destination

- behovet av attraktiva miljöer

Skydda dina minnen

Ofta tänker jag på skönhet. Vad är det vi definierar som vackert, och varför? Det sägs hela tiden att skönheten ligger i betraktarens öga. Men stämmer verkligen det? Vi verkar ju tycka om samma saker. Det måste finnas något gemensamt som attraherar oss. Kanske något som vi är betingad att tycka (för att nu låna en psykologisk term). Titta på bilden, det är några helt vanliga trappor. Ändå tycker jag att bilden är vacker.

Gyllene snittet" som definition på skönhet

Det finns teorier, ända sedan renässansen om det "gyllene snittet" och som matematisk formel om vad vi uppfattar som vackert, som munken Luca Pacioli, Piero della Franscesca och så vidare. De behöver inte ha rätt. Men det är en kittlande tanke, att man med matematikens hjälp skulle kunna räkna ut skönhet. Den som är intresserad av teorier kring vad som är vackert kan läsa "Golden Mean Series" av Brian Roselle. Själv låter jag det bara influera mig när jag tar bilder, och bestämmer vinkel på det jag fotar.

Jag höll på att förlora mina bilder

På tal om foto. Häromdagen var jag på väg att krossa min mobil. Hemska tanke. Jag tappade en när jag skulle kliva in i bilen, den ramlade på marken med ett kras. Som tur är, klarade den sig, men skärmen gick sönder, så nu blir det att gå till mobilverkstaden. Jag letade på nätet efter mobilskal som kan skydda mobilen. Jag har sett att andra har haft det, men har aldrig brytt mig om det tidigare, förrän jag höll på att krossa den. Därför letade jag på nätet efter ett bra och billigt mobilskal. Jag hittade en sida med massor av olika mobilskal i olika former och för olika telefoner. Jag måste helt enkelt skydda alla mina bilder och filmer som jag har i min mobiltelefon.

24 Mar 2023