Design och Destination

- behovet av attraktiva miljöer

Härlig weekend i Stockholm

Stockholm är en perfekt stad att ta en härlig weekend i! Här finns det många billiga hotell att välja på så väl som att det finns gott om sevärdheter och aktiviteter att göra. Ett måste är ju bland annat Gröna Lund, Skansen och Vasamuseet. En tur till Gamla Stan är även det trevligt. Sedan finns det ett par guldkorn, som kanske inte alla vet om. Ska ge dig ett par tips om dessa.

Annorlunda saker att göra i Stockholm

En kul grej att göra är en så kallad Food Tour. Passar perfekt om man älskar mat, för det blir mycket av den varan på denna tur! Den är på 4 timmar och det finns flera olika turer att välja mellan.

Rosendals trädgård mitt på Djurgården har en av Stockholms mysigaste uteserveringar som passar perfekt om man är i Stockholm under sommaren. Detta är även en biodynamisk odling med fruktträdgård, köksträdgård, rosenträdgård, snittblomsfält och en labyrint.

Medeltidsmuseet är ett annat tips. Under 70-talet så skulle riksdagshuset få ett underjordiskt garage. Då fann man en massa fyns och det blev inget garage. Det blev istället detta museum med resterna av stadsmuren som en central del.

Graffiti i Snösätra är något annat som är kul att få ha ett. Dessa finns i ett ruffigt småindustriområde några tunnelbanestationer söder om innerstan. Planken och den korrugerade plåten längs grusvägen som korsar Snösätra industriområde pryds av färgsprakande graffiti. Denna graffiti är laglig och har gjorts med tillstånd från ägarna till bygg- och lagerverksamheterna i området.

 

 

 

1 Oct 2018