Design och Destination

- behovet av attraktiva miljöer

Flytta in i nytt boende?

 

Tänk tanken att flytta in i ett splitternytt hus. Känslan av att göra det alldeles nya huset till ditt. Här har ingen annan bott, före dig. Det lukar nytt, allt är oberört av någon annan än dig. Det är ju en ganska obeskrivligt härlig känsla, men smakar det så kostar det. Nybyggda hus och lägenheter är så mycket mer kostsamma än andra. Man kan få en nybyggd lägenhet som någon bott i, och ändå få samma känsla som om lägenheten vore obebodd innan.

Modernt passar vår livsstil bäst

Det jag menar är att det egentligen inte spelar så stor roll om det är helt nytt, eller ganska nybyggt. Inredningen som är ny, är ju på ett helt annat sätt jämfört med för tio, tjugo år sedan. De moderna hus och lägenheter är anpassade efter vår moderna livsstil, med öppna ytor, stora fönster, sparsmakat och skandinaviskt. Häromdagen var jag inne i ett jättestort hus, som fortfarande inte är inflyttningsklart. Det var en bonusfamilj som skulle flytta in, och hade alla bekvämligheter en barnfamilj kunde tänka sig. Det var sju meter i tak, med loft för generösa sovrum, bastu i bottenvåningen, braskamin i vardagsrummet som var i ett med köket. Inga korridorer, som var vanligt på 70-talet, inget kök med jättelika skåpluckor som på 80-talet. Tänk så mycket som har hänt sedan dess.

Få inspiration till modernt boende

Om du är intresserad av just arkitekturen och inredning av det moderna boendet är denna site en intressant läsning. För mig var det en ögonöppnare att inse hur mycket vårt boende har förändrats och hur vi numera lever - jätteintressant! Framför allt sedan vi flyttade in i vårt nya hus, som vi trivs så bra i. Nu bor vi här, mer medvetet.

24 jun 2017